26.6 C
Novi Sad

Audio i video pozivi uskoro na Instagram-u

Ovo nije prvi put kako se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, ali sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa

Od kada je Facebook preuzeo Instagram, broj korisnika ove mreže raste velikom brzinom tako da bi uskoro mogao doseći čak milijardu. Tokom godina ova je mreža konstantno uvodila nove opcije, a jedna od najpopularnijih čini se opcija Stories koju su kopirali od najvećeg konkurenta – Snapchata.

Jedna od retkih (preostalih) prednosti Snapchata u odnosu na Instagram jeste mogućnost obavljanja audio i video poziva, ali uskoro bi i ta prednost mogla nestati jer sve je više dokaza kako će Zuckerbergova mreža uskoro predstaviti opciju telefoniranja i video chata. Ova bi opcija, osim u samom Instagramu, trebala biti dostupna i unutar posebne aplikacije za komunikaciju Direct.

Ovo nije prvi put kako se mogućnost telefoniranja i video chata spominju na Instagramu, ali sada su dokazi o ovim opcijama pronađeni u skrivenim kodovima i ikonama Instagrama i Directa što bi trebalo značiti, napominju na Tech Cruncheu, kako već uskoro možemo očekivati službenu najavu ovih mogućnosti. Novinari su kontaktirali službu za odnose s javnošću Instagrama, ali iz ove su kompanije odbili komentarisati navedene informacije.

Ovime Instagram postaje još veća pretnja Snapchatu, što bi moglo značiti probleme za Snap, smatraju na Tech Crunchu. Ovo je samo dodatna so na ranu Snapu, odnosno Snapchatu jer im je Instagram uzeo veliki broj korisnika nakon predstavljanja (kopiranja) opcije Stories i tako danas puno više ljudi objavljuje priče na Instagramu u odnosu na Snapchat, a s novim mogućnostima komunikacije mogao bi se nastaviti odliv korisnika Snapchata

Podsetimo, iako je ova mreža izuzetno popularna među mlađim korisnicima, oni su izuzetno nezadovoljni nakon nedavnog predstavljanja novog dizajna, zbog čega je deo njih najavio odlazak s ove mreže, a i uopšteno nakon izlaska na berzi situacija s kompanijom nije najbolja.

Što se Instagrama tiče, audio i video pozivi poveća će vreme koje korisnici provode u ovoj aplikaciji jer, ako žele telefonirati ili obaviti video poziv, više neće morati zatvarati Instagram i pokrenuti Viber, WhatsApp, Snapchat ili npr. Facebookovu aplikaciju Messenger, već će to moći napraviti bez napuštanja aplikacije.

Izvor: Tech Crunch

0
- Advertisement -

Pročitajte još

Komentari

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Ovde unesite svoje ime

Podeli:

Poslednje dodano: