Assassin’s Creed: Unity će imati veoma važnu ulogu u obnovi Notr Dama

0
116

Kao što do sada već verovatno znate, prekjuče je svetsku kulturnu baštinu zadesio veoma tragičan događaj, kada je jedna od najpoznatijih sakralnih građevina na svetu, preko 800 godina stari Notr Dam, dobrim delom izgoreo u požaru za koji se još uvek ne znaju uzroci.

Ovaj simbol Pariza je brzo ujedinio Francuze, i mnogi francuski bogataši se već utrkuju ko će dati više za njegovu obnovu, ali pošto planovi za samu građevinu nisu baš previše detaljni, biće veoma težak u mukotrpan posao uraditi detaljnu rekonstrukciju.

Kao pravi neočekivan junak i autsajder uskače Assassin’s Creed: Unity, koji se pojavio krajem 2014. i koji je smešten u stari Pariz doba revolucije.

Iako je igra pobrala mahom loše do osrednje kritike i važi za jedan od slabijih naslova u serijalu, ono po čemu je apsolutno dominirala jeste prelepa grafika prelepog Pariza. Upravo će taj njen kvalitet “spasiti” od gubitka Notr Dam, jer je ova građevina urađena neverovatno detaljno u igri i predstavlja jedno od najbolje urađenih 3D mapiranja ove građevine koje je dostupno.

Umetnica Karolina Mijuz, koja je radila na Notr Damu za potrebe igre, rekla je za The Verge da su članovi tima bukvalno proveli godine opsednuti time da što je detaljnije i vernije moguće prenesu ovu čuvenu građevinu u svet igre i da su čak išli do takvih detalja da je svaka cigla imala svoje teksture koje odgovaraju njihovim karkateristikama u stvarnom svetu.

Ova količina detaljnosti će biti od neizmerne pomoći ljudima koji će raditi na obnovi građevine, jer će im pomoći da do najsitnijih detalja sagledaju kako je građevina izgleda i samim tim pokušati da je obnove i rekreiraju što je vernije moguće.

Uostalom, ispod možete i sami “prošetati” kroz Notr Dam i uverite se u lepotu detalja koje je UbiSoft (inače Francuska kompanija) uložio u stvaranje 3D modela ove čuvene građevine.

Izvor: Play zine

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime