Assassin’s Creed: Unity će imati veoma važnu ulogu u obnovi Notr Dama

Kao što do sada već verovatno znate, prekjuče je svetsku kulturnu baštinu zadesio veoma tragičan događaj, kada je jedna od najpoznatijih sakralnih građevina na svetu, preko 800 godina stari Notr Dam, dobrim delom izgoreo u požaru za koji se još uvek ne znaju uzroci.

Ovaj simbol Pariza je brzo ujedinio Francuze, i mnogi francuski bogataši se već utrkuju ko će dati više za njegovu obnovu, ali pošto planovi za samu građevinu nisu baš previše detaljni, biće veoma težak u mukotrpan posao uraditi detaljnu rekonstrukciju.

Kao pravi neočekivan junak i autsajder uskače Assassin’s Creed: Unity, koji se pojavio krajem 2014. i koji je smešten u stari Pariz doba revolucije.

Iako je igra pobrala mahom loše do osrednje kritike i važi za jedan od slabijih naslova u serijalu, ono po čemu je apsolutno dominirala jeste prelepa grafika prelepog Pariza. Upravo će taj njen kvalitet “spasiti” od gubitka Notr Dam, jer je ova građevina urađena neverovatno detaljno u igri i predstavlja jedno od najbolje urađenih 3D mapiranja ove građevine koje je dostupno.

Umetnica Karolina Mijuz, koja je radila na Notr Damu za potrebe igre, rekla je za The Verge da su članovi tima bukvalno proveli godine opsednuti time da što je detaljnije i vernije moguće prenesu ovu čuvenu građevinu u svet igre i da su čak išli do takvih detalja da je svaka cigla imala svoje teksture koje odgovaraju njihovim karkateristikama u stvarnom svetu.

Ova količina detaljnosti će biti od neizmerne pomoći ljudima koji će raditi na obnovi građevine, jer će im pomoći da do najsitnijih detalja sagledaju kako je građevina izgleda i samim tim pokušati da je obnove i rekreiraju što je vernije moguće.

Uostalom, ispod možete i sami “prošetati” kroz Notr Dam i uverite se u lepotu detalja koje je UbiSoft (inače Francuska kompanija) uložio u stvaranje 3D modela ove čuvene građevine.

Izvor: Play zine

- Advertisement -
Radovan Laćarakhttps://itmagazin.info
Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

PROČITAJ I

Nakon 35 godina Toshiba potpuno prekida proizvodnju laptopa

Japanski proizvođač je nakon odluke o prestanku proizvodnje ostatak deonica svog sektora za PC računara prodao Sharpu Toshiba je tiho zatvorila svoju podružnicu za prenosnike,...

I Twitter u trci za kupovinu aplikacije TikTok

U trku za kupovinu američkog tržišta aplikacije za deljenje video sadržaja TikTok uključio se i Twitter, potvrđeno je Rojtersu, ali finansijski stručnjaci sumnjaju da...

Twitter priznao novi sigurnosni propust koji ugrožava korisnike Androida

Twitter će posebno obavestiti one korisnike koji su ugroženi. Samo nekoliko nedelja nakon što su pretrpeli ozbiljan hakerski napad koji je otkrio da su im...

Tramp zabranio transakcije sa TikTok-om i WeChat-om u SAD

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je uredbe o zabrani transakcija sa vlasnicima aplikacija Vi čet (WeChat) i TikTok u SAD. TikTok je u vlasništvu BajtDensa...

Gejmer oborio rekord u brzom prelaženju Doom Eternal video igrice koristeći Kaspersky gaming mode opciju

Gejmer Xiae, takmičar u brzom prelaženju video igrica, oborio je svetski rekord za igricu Doom Eternal na događaju Break The Record: LIVE. Pobednik je završio...