APR – registracija preduzetnika putem interneta

0
135

Agencija za privredne registre je od početka 2018. godine uvela mogućnost elektronske registracije preduzetnika. Nova mogućnost još više ubrzava registraciju i donekle smanjuje troškove osnivanja preduzetničke radnje. Budućim preduzetnicima je ostavljena mogućnost da biraju da li će prijave za registraciju podnositi elektronskim putem ili kao i do sada, na standardizovanim obrascima agencije.

Sve što vam je potrebno jeste kvalifikovani elektronski sertifikat, računar i internet konekcija. Takođe je omogućeno plaćanje putem komercijalnih platnih kartica Master ili VISA. Elektronsko rešenje o registraciji novog preduzetnika, potpisano kvalifikovanim elektronskim potpisom registratora, koje je snabdeveno vremenskim žigom, Agencija šalje na registrovani e-mail podnosioca prijave i registrovanog preduzetnika, ako se radi o različitim licima.

Da biste se elektronski registrovali kao preduzetnika, potrebno je da  kreirate  korisnički nalog u Sistemu za centralizovano prijavljivanje korisnika Agencije za privredne registre. Nakon kreiranja naloga, pristupate portalu na kojem se nalazi elektronska prijava.

POSTAVI ODGOVOR

Navedite svoj komentar!
Ovde navedite svoje ime