Android P potvrđuje neminovnost izreza u vrhu ekrana telefona

Ukoliko već nismo dosadili sa pominjanjem očiglednog, izrezi u vrhu ekrana će izgleda biti neizbežni na ovogodišnjim telefonima. Essential Phone je prvi ukazao na prednosti i mane koju “zub” u vrhu ekrana donosi, a “notch” je popularizovao Apple preko svog iPhone X telefona. Sada, gotovo svi proizvođači misle da je ovaj izrez budućnost telefona.

Do sada, proizvođači Android telefona nisu bili u stanju da izrez kreiraju kako bi bez problema radio i uklapao se u dizajn aplikacija, jer sam operativni sistem nije bio dizajniran za ovakvu vrstu ekrana. Ovo će se promeniti sa Android P verzijom.

Sveže predstavljeni Android P Developer Preview pokazuje da će Android P imati podršku za izrez u ekranu. Developeri će moći da testiraju kako njihove full-screen aplikacije rade sa ovim izrezima, preko alatke koju je Google objavio.

Ovo je u svakom slučaju korisno, jer su neke od implementacija ovog izreza na telefonima izgledale užasno, prvenstveno zbog toga što softver nije bio kreiran kako bi podržavao izreze. Jedan od primera koliko ovo loše izgleda možete videti u pratećem videu, na Noa N10 telefonu.

Kakve su vaše impresije o trendu sa izrezom u vrhu ekrana? Da li podržavate ovu implemetaciju i ne smeta vam ili planirate da izbegavate telefone koji stižu sa ovom karakteristikom? Svoje mišljenje sa nama možete podeliti u komentarima na ovu vest i preko Benchmark stranica na društvenim mrežama.

Izvor: The Verge

Pročitaj i:  WhatsApp prestaje da pruža podršku za Windows Phone i BB
Previous Article
Next Article

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Misao nedelje

Ko želi da napravi novac, najpre mora da ga potroši!

Video nedelje

Foto meseca

Reklame

SERVISI