Android P će podržavati Vulkan grafički API 1.1

Share

Vulkan je grafički API (application programming interface), koji će pomoći da mobilne igre budu značajno kvalitetnije, bar sa vizuelne strane. Samsung podržava Vulkan API još od 2016. godine sa svojim Galaxy S7 telefonom, a Google je podršku dodao i u Nougat softver.

Već smo ranije videli neke veoma zanimljive demonstracije onoga što Vulkan može, kada bude u potpunosti implementiran i kada developeri budu iskoristili svu njegovu snagu.

Podrška za Vulkan je dodata u Android, počevši od 7.0 Nougat verzije, ali sada imamo API 1.1, za koji se očekuje da će biti podržan u Android P operativnom sistemu. Nažalost, krajnji korisnici neće odmah moći da koriste prednosti grafičkog API-ja, jer je Vulkan 1.1 više namenjen tome da developeri rafinišu i programiraju interfejs kako bi na bolji način iskoristili hardver koji će podržavati API.

Podrška za Vulkan 1.1 se očekuje u Android P Developer Beta 2 verziji.

Izvor: PhoneArena

Radovan Laćarak

Radovan je završio srednju elektrotehničku školu u Novom Sadu. Nosilac prvog mesta na takmičenju iz preduzetništva. Trenutno studira medije u Novom Sadu na Filozofskom fakultetu. Osnivač i direktor ITmagazin-a. Uživa u iskrenoj komunikaciji sa ljudima. Brutalno iskren, mrzi komplekse i sve što ih prati.

You may also like...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *