Korisnici Telenora mogu da osiguraju svoje uređaje

Telenor je u cilju unapređenja iskustva svojih korisnika omogućio svakome ko kupi novi telefon, tablet ili modem da može da ga osigura. Na taj način Telenorovi korisnici mogu da budu potpuno bezbrižni ako slučajno dođe do oštećenja ili krađe njihovih uređaja.

U ponudi su dva paketa: Basic koji pokriva slučajna oštećenja i zlonamernu štetu od strane trećih lica, i Premium koji dodatno pokriva i većinu slučajeva krađe i obezbeđuje produženu garanciju. Mesečna premija i učešće u šteti zavise od vrednosti uređaja i izbora paketa osiguranja.
Statistika kaže da je svaki drugi korisnik mobilnog telefona imao polomljen ekran ili veće fizičko oštećenje u prvoj godini upotrebe uređaja, a svakom petom vlasniku je mobilni telefon bio ukraden tako da nema sumnje da osiguranje uređaja predstavlja realnu potrebu korisnika i način štednje.

Ono što ističe ovu Telenorovu ponudu na tržištu je široka pokrivenost osiguranih slučajeva i lakoća kojom se prijavljuje šteta. Ukoliko dođe do oštećenja, korisnik će se osećati komforno i neće morati da obavlja duge administrativne procese. Sve što je potrebno je da prijavi štetu telefonom i donese uređaj u Telenor prodavnicu.

Telenor, u saradnji sa osiguravajućim društvom Triglav, nudi svim postpejd korisnicima osiguranje mobilnih uređaja u slučaju oštećenja ili krađe. Osiguranje važi u svim zemljama, a ti biraš kojim osiguravajućim pokrićima želiš da zaštitiš svoje uređaje.

Basic paket osiguranja pokriva slučajna oštećenja i zlonamernu štetu od strane trećih lica, dok Premium paket pokriva i većinu slučajeva krađe, neovlašćene pozive i obezbeđuje produženu garanciju. Za više informacija poseti opšte uslove za osiguranje mobilne opreme.

Mesečnu premiju plaćaš putem svog mesečnog Telenor računa, a tačan iznos cene osiguranja i učešća u šteti zavisi od originalne kupovne vrednosti uređaja i paketa osiguranja koji izabereš:

Premium paket

Basic paket

Originalna cena uređaja: do 35 000 RSD
Učešće u šteti: 2 350 RSD
249 RSD/mes. 209 RSD/mes.Originalna cena uređaja: do 65 000 RSD
Učešće u šteti: 4 700 RSD
419 RSD/mes. 359 RSD/mes.Originalna cena uređaja: do 90 000 RSD
Učešće u šteti: 5 875 RSD
659 RSD/mes. 559 RSD/mes.Originalna cena uređaja: do 140 000 RSD
Učešće u šteti: 8 813 RSD
899 RSD/mes. 799 RSD/mes.Originalna cena uređaja: preko 140 000 RSD
Učešće u šteti: 14 100 RSD
969 RSD/mes. 899 RSD/mes.
Cene su prikazane u dinarima sa uračunatim PDV-om.
Osigurati se mogu samo mobilni telefoni, tablet uređaji, modemi, ruteri i mifi uređaji kupljeni u Telenoru. Polisa se može zaključiti bez ugovorne obaveze sa Telenor-om u roku od 30 dana od dana kupovine uređaja

Šta da radim ukoliko mi se ošteti uređaj koji je osiguran?

 • Ukoliko dođe do oštećenja na osiguranom uređaju prvo prijavi štetu pozivom  na broj +381800/301-117 svakog radnog dana izmedju 9 i 17 časova.
 • Nakon što prijaviš štetu odnesi oštećeni uređaj u najbližu Telenor prodavnicu radi servisiranja. Najviše 14 dana kasnije popravljeni ili zamenjeni uređaj čekaće te u Telenor prodavnici.
 • Prilikom preuzimanja uređaja u prodavnici jedini iznos koji plaćaš je iznos učešća u šteti koji je definisan prilikom sklapanja polise.

Šta nije pokriveno osiguranjem?

Oštećenja:
 • Estetska oštećenja koja ne utiču na radno stanje uređaja
 • Pogoršanje stanja baterije
 • Oštećenja nastala prilikom neovlašćenih intervencija
 • Oštećenja nastala nepažnjom ili nelegalnim ponašanjem tokom vožnje ili upravljanja mašinom ili vozilom
 • Osiguravajuće pokriće za dodatnu opremu koja se dobija ili koristi uz uređaj
 • Šteta koju je prouzrokovala osoba mlađa od 14 godina
Krađa:
 • Ako se uređaj ostavi bez nadzora na javnom mestu
 • Neobjašnjiv nestanak ili ako je uređaj jednostavno izgubljen
 • Krađa  koja nije prijavljena policiji ili drugom odgovarajućem državnom organu
 • Krađa kada je uređaj bio u posedu osobe mlađe od 14 godina

*Sva ostala isključenja, pored navedenih, kao i sve detalje o osiguranim rizicima možeš pronaći u Opštim uslovima za osiguranje mobilne opreme Telenor.

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci