Facebook Messenger postaje živahniji i zabavniji, ali i sve sličniji Instagramu

Nove mogućnosti Messenger-a korak su bliže potpunom spajanju s Instagramom.

Ako ste proteklih dana ažurirali svoju aplikaciju Facebook Messenger, verovatno ste odmah primetili neke promene. Najočitija je promena u izgledu ikone aplikacije, koja uz već dobro poznatu plavu, sad ima i ružičastu boju.

Ali, logo nije jedina promena koju je Messenger doneo, a ove druge bi se mogle svideti brojnim korisnicima.

Facebook je odlučan u nameri da Messenger pretvori iz aplikacije za dopisivanje, u aplikaciju za druženje. Tako korisnici mogu organizovati zajedničko gledanje video sadržaja pomoću opcije deljenja ekrana. Dovoljno je organizovati “sobu” u Messengeru, pozvati prijatelje i potom podeliti svoj ekran s njima.

Proširene su i reakcije na poruke tako da sad korisnici sami mogu dodati emotikone koje najčešće koriste i jednostavnim dvostrukim pritiskom na poruku zalepiti reakciju koju su ranije odabrali.

Dodatno je moguće prilagoditi i izgled “nalepnica” odnosno “stickera” koje korisnici šalju u porukama te tako još bolje i lakše izraziti svoj stav i raspoloženje. Takođe, moguće je i promeniti pozadinu na svakom chatu te tako izbeći situacije u kojima u krivi chat upišete (i pošaljete) poruku.

 

Promene koje Facebook polako uvodi na svoje platforme za razmenu poruka (Instagram, Messenger i WhatsApp) zapravo je polagano spajanje tih platformi u jednu veliku komunikacijsku platformu. Već je ranije započelo spajanje platformi zahvaljujući kojem korisnici mogu komuniciraju jedni s drugima, bez obzira koriste li Instagram ili Facebook Messenger.

Zimo

- Advertisement -

pročitaj i

Komentari

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisment

povezani članci